Tenten, kamperen en braderieën

Activiteiten met tenten kleiner dan 25m2

Het is in Nederland vaak wisselvallig weer. Daarom worden er steeds vaker tenten geplaatst bij activiteiten en feestjes buiten. Daarvoor gelden een aantal regels. Er is dan nog wel verschil tussen grote en kleine tenten. Kleine tenten zijn tenten die kleiner zijn dan 25 m2. Hier vind je de regels voor die tenten.

Activiteiten met tenten groter dan 25m2

Het kan heel handig zijn op een evenemententerrein een tent op te zetten. Zeker als het een grote tent is (groter dan 25m2). Die is getest op bepaalde weersomstandigheden en kan zo bijvoorbeeld beschutting bieden. Wel is het dan belangrijk dat je zorgt voor voldoende veiligheid en dat je de juiste maatregelen treft.

Braderieën en rommelmarkten

In ieder dorp en in elke stad worden weleens braderieën en rommelmarkten georganiseerd. Het brengt vaak veel levendigheid met zich mee! Het is daarom erg belangrijk dat alles veilig gebeurt. Houd rekening met de veiligheidsvoorschriften.

Tijdelijke camping

Heb je een evenemententerrein waar mensen een paar nachten kunnen slapen? Dan heb je een tijdelijke camping en heb je kampeerfaciliteiten nodig. Denk bijvoorbeeld aan toiletten, tijdelijke watervoorzieningen voor douches en wastafels, eetgelegenheden, afvalopslag, enz. Neem daarvoor de juiste maatregelen en houd rekening met de gezondheidsrisico’s.

Open vuur

Als je bij een evenement te maken hebt met open vuur, bestaat er het risico op brand. Daarom moet je je bij open vuur aan een aantal regels houden. Onder open vuur vallen bijvoorbeeld kaarsen, fakkels en vuurkorven.